Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes før konfirmationen.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Ølgod Kirke foregår klassevis. Alle konfirmander får undervisning af begge præster. Vi har valgt denne løsning, fordi vi synes det er vigtigt, at de unge mennesker får en bred tilgang til kirken, og at de har et forhold til begge præster.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget: om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør. Derudover læser vi, ser film, laver rollespil og meget andet.

Imens du går til konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 8 gudstjenester op til din konfirmation. 

En del af undervisningen har vi valgt at lægge uden for huset eller på utraditionelle måder. F.eks. tager vi på udflugt for at se og høre, hvordan den kristne tro kan udmønte sig i "det virkelige liv". Vi bruger også en eftermiddag og en aften på at øve gospelsang med en dygtig underviser, som er god til at vise, hvordan man med humor, sang og åbenhed kan mærke fællesskabet på en helt særlig måde.

Konfirmationsforberedelsen i skoleåret 2019/2020 begynder i uge 43. Der er i år 3 hold, som undervises onsdage og torsdage af de to præster. Præsterne kommer på besøg i 7. klasse på Ølgod skole i september, hvor de kommende konfirmander får oplysninger om konfirmationsforberedelsen.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Ølgod, Strellev eller Bejsnap kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, og kan desuden holde en tale til jer konfirmander. I siger trosbekendelsen sammen med præsten.


Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger du eller præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Konfirmander i Ølgod og Bejsnap kirker 2019

 

Konfirmationen i Ølgod kirke den 28. april 2019. Foto: Gerti Knudsen.

 

Bagerste række fra venstre: Philip Søllingvraa, Jeppe Juul Troelsen, Aleksander Søllingvraa, Filip Birkedahl Viuf Jensen, konst. sognepræst Peter Sode Jensen.

 

Forreste række fra venstre: Sarah Nørgaard Kristensen, Dannie Søs Pedersen, Mathilde Bjerge.

 

 

   

Konfirmation 5. maj 2019 i Ølgod kirke. Foto: Gerti Knudsen.

 

Bagerste række fra venstre: Phillip Østergaard Hansen, Jonas Høgfeldt Larsen, Mikkel Rosendal Pedersen, Mikkel Ormstrup Nielsen, Nicklas Graugaard Christoffersen, Søren Pedersen, Anton Bertel Knudsen Pedersen, Nikolaj Vesterby Eskildsen, konst. sognepræst Peter Sode Jensen.

 

 

Forreste række fra venstre: Jane Akselsen, Jennie Kruse Kristensen, Christina Møller Jensen, Lærke Tranholm Jakobsen, Laura Schønning Svarre, Mette Pedersen, Cecilie Gullev Nielsen, Laura Refstrup Sørensen.

 

 

   

Konfirmation i Bejsnap kirke 11. maj 2019. Foto: Gerti Knudsen.

Bagerste række fra venstre: Kasper Agentoft Lind, Jonas Skaarup Kristiansen, Emil Lange Jakobsen, Tobias Kjærgaard Larsen, Jonathan Daniel Jensen, Mikkel Ørbæk Mikkelsen, Rasmus Maagaard Eskildsen, Mathias Debel Rabæk, Janick Adolf Davidsen, Else Juul.

Midterste række fra venstre: Nanna Maj Haltrup Bruun Jensen, Freja Emilie Rossen Smedegaard, Trine Marie Thulstrup, Lea Bargisen, Asta Gade Jensen, Kristian Maagaard Eskildsen.

Forreste række fra venstre: Stef van Dorp, David Gadegaard Nybroe Kristensen, Martin Mathiasen Olesen, Lukas Christensen Sørensen.

 

 

Konfirmation 12. maj i Ølgod kirke. Foto: Gerti Knudsen.

Fra venstre: Lærke Skovlund Jørgensen, Alexander Fromberg Simonsen, Bjørn Holm Madsen, Anne Mette Holm Madsen, Julius Mindaugas Smedsgaard Jensen, Sofia Rask Lishchuk.

 

 

Konfirmationsdatoer

Fremover vil der være mulighed for at vælge mellem 4 konfirmationsdatoer. I oversigten her er der sat klasser på dagene, men man har frit valg mellem alle dage.

I 2020 tilbydes lørdagskonfirmation i Bejsnap kirke dagen før den sidste konfirmationssøndag. Søndagskonfirmationerne foregår kl. 10 i Ølgod kirke, lørdagskonfirmationen finder sted kl. 10 i Bejsnap kirke.

I 2021, 2022 og 2023 vil vi som et forsøg alene afholde lørdagskonfirmationer. Dette sker for at imødekomme forældrenes ønsker. Bemærk at konfirmationerne i Bejsnap disse år ligger dagen efter store bededag.

 

År       1. søndag e. påske   2. søndag e. påske  3. søndag e. påske Lørdagskonfirmation i Bejsnap  

 

2020    7B: 19. april                7C: 26. april              7A: 3. maj                       2. maj

Alle konfirmationerne er klokken 10

År        Ølgod kirke                Ølgod kirke              Ølgod kirke                    Bejsnap kirke

2021:   7.C: 10. april              7.A: 17. april             7.B: 24. april                 31. april                              

2022:   7.A: 23. april              7.B: 30. april             7.C: 7. maj                    14. maj

2023:   7.B: 15. april              7.C: 22. april             7.A: 29. april                  6. maj

Alle konfirmationerne er klokken 10