Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes før konfirmationen.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Ølgod Kirke foregår klassevis. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst, lærer du om Gud og Jesus. Vi taler om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget: om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør. Derudover læser vi, ser film, laver rollespil og meget andet.

Mens du går til konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 8 gudstjenester op til din konfirmation.

En del af undervisningen har vi valgt at lægge uden for huset eller på utraditionelle måder. F.eks. tager vi på udflugt for at se og høre, hvordan den kristne tro kan udmønte sig i "det virkelige liv". Vi bruger også en eftermiddag og en aften på at øve gospelsang med en dygtig underviser, som er god til at vise, hvordan man med humor, sang og åbenhed kan mærke fællesskabet på en helt særlig måde.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Ølgod, Strellev eller Bejsnap kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, og kan desuden holde en tale til jer konfirmander. I siger trosbekendelsen sammen med præsten.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger du eller præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Konfirmander i Ølgod og Bejsnap kirker 2020

Konfirmation i Bejsnap kirke den 13. juni 2020 kl. 9.00. Foto: Gerti Knudsen.

På bagerste række fra venstre: Ole Guldager Nielsen, Christian Smedsgaard Christensen, Jonas Bloch Poulsen.

Forreste række fra venstre: Bente Smedsgaard Christensen, Anna Staal Nim

Konfirmation 13. juni 2020 i Ølgod kirke. Foto: Gerti Knudsen.

Christoffer Arvad Andersen, Magnus Rodahl Kristensen.

Konfirmation i Bejsnap kirke 13. juni 2020. Foto: Gerti Knudsen.

Christopher Bøgh Vadmand Riise, Frida Bau Linnet, Annika Plauborg Kolle, Peter Gustav Nørmark Nielsen.

Konfirmation 14. juni i Ølgod kirke. Foto: Gerti Knudsen.

Clara Lindemann Pedersen, Emil Juul, Amalie Nyvang Teglgaard, Uiloq Kleinschmidt Kristiansen.

Konfirmationsdatoer

I 2021, 2022 og 2023 vil vi som et forsøg alene afholde lørdagskonfirmationer. Dette sker for at imødekomme forældrenes ønsker. Bemærk at konfirmationerne i Bejsnap disse år ligger dagen efter store bededag.

Der er sat klasser på lørdagene i Ølgod. Hvis denne dato passer dårligt, er det muligt at blive flyttet til en anden dato. Alle har mulighed for at vælge konfirmation i Bejsnap, uanset hvilken klasse, de går i.

År        Ølgod kirke                Ølgod kirke              Ølgod kirke                    Bejsnap kirke

2021:   7.C: 10. april              7.A: 17. april             7.B: 24. april                 31. april

2022:   7.A: 23. april              7.B: 30. april             7.C: 7. maj                    14. maj

2023:   7.B: 15. april              7.C: 22. april             7.A: 29. april                  6. maj