Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes før konfirmationen.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Ølgod Kirke foregår klassevis. Alle konfirmander får undervisning af begge præster. Vi har valgt denne løsning, fordi vi synes det er vigtigt, at de unge mennesker får en bred tilgang til kirken, og at de har et forhold til begge præster.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget: om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør. Derudover læser vi, ser film, laver rollespil og meget andet.

Imens du går til konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 8 gudstjenester op til din konfirmation. 

En del af undervisningen har vi valgt at lægge uden for huset eller på utraditionelle måder. F.eks. tager vi på udflugt for at se og høre, hvordan den kristne tro kan udmønte sig i "det virkelige liv". Vi bruger også en eftermiddag og en aften på at øve gospelsang med en dygtig underviser, som er god til at vise, hvordan man med humor, sang og åbenhed kan mærke fællesskabet på en helt særlig måde.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Ølgod, Strellev eller Bejsnap kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, og kan desuden holde en tale til jer konfirmander. I siger trosbekendelsen sammen med præsten.


Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger du eller præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Konfirmationsdatoer

Fremover vil der være mulighed for at vælge mellem 4 konfirmationsdatoer. I oversigten her er der sat klasser på dagene, men man har frit valg mellem alle dage.

I 2019 og 2020 tilbydes lørdagskonfirmation i Bejsnap kirke dagen før den sidste konfirmationssøndag. Søndagskonfirmationerne foregår kl. 10 i Ølgod kirke, lørdagskonfirmationen finder sted kl. 10 i Bejsnap kirke.

I 2021, 2022 og 2023 vil vi som et forsøg alene afholde lørdagskonfirmationer. Dette sker for at imødekomme forældrenes ønsker. Bemærk at konfirmationerne i Bejsnap disse år ligger dagen efter store bededag.

 

År       1. søndag e. påske   2. søndag e. påske  3. søndag e. påske Lørdagskonfirmation i Bejsnap  

2019    7A: 28. april                7B: 5. maj                7C: 12. maj                     11. maj

2020    7B: 19. april                7C: 26. april              7A: 3. maj                       2. maj

Alle konfirmationerne er klokken 10

År        Ølgod kirke                Ølgod kirke              Ølgod kirke                    Bejsnap kirke

2021:   7.C: 10. april              7.A: 17. april             7.B: 24. april                 31. april                              

2022:   7.A: 23. april              7.B: 30. april             7.C: 7. maj                    14. maj

2023:   7.B: 15. april              7.C: 22. april             7.A: 29. april                  6. maj

Alle konfirmationerne er klokken 10

 

 

 

Billeder fra konfirmationerne i Ølgod og Bejsnap kirker 2018

8. april i Ølgod kirke:

Bagerste række fra venstre: Suthasinee Frederiksmose, Rune Kristensen, Anders Eriksen, Noah Høstgaard Brinck, Mathilde Drøgemüller, Kasper Zink Rose Andresen, Bjarke Vilhelm Madsen, Lily Ann Nørmark Nielsen.

Forreste række fra venstre: Julie Debel Steffens, Marie Gjøl Christensen, Maria Elisa Ring Nielsen, Amanda Birk Horskjær Fallesen, Kamilla Drøgemüller, Freja Silje Kruse, Jessica Youdico Laursen, Schannie Baglar Hansen.

Foto: Gerti Knudsen. 

 

 

 

 

 

 

 

15. april i Ølgod kirke:

Bagerste række fra venstre: Tobias Toksvig Christiansen, Phillip Frydensberg Spangsberg Kristensen, Harald Bertel Knudsen Pedersen, Ida Østergaard Ahler, Oliver Ninn Thomsen, Patrick Korsgaard Buhr Mikkelsen, Christian Elliot Petersen, Marcus Dahl.

Forreste række fra venstre: Madicken Thit Eskildsen, Karoline Kromann Jungersen, Julie Thulstrup, Nicoline Cille Madsen, Ida Bau Linnet, Thine Hørslev Søndergaard Nielsen.

Foto: Gerti Knudsen.

 

 

 

 

 

 

 

21. april i Bejsnap kirke:

Bagerste række fra venstre: Johan Guldager Pedersen, Patrick Eg Larsen.

Forreste række fra venstre: Nikolaj Møller Nielsen, Benjamin Palmvig Gamst, Dennis Høier Christoffersen, Kevin Ringgaard Kalmar-Bossen.

Foto: Gerti Knudsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. april i Ølgod kirke:

Bagerste række fra venstre: Patrick Reyes Mortensen, Nicklas Jakobsen, Naya Hansen, Ida Gravesen, Andreas Bundgaard Nielsen, Freja Debel Spicker, Nelli Nørholm Jakobsen, Sune Birkedahl Jørgensen.

Forreste række fra venstre: Freja Kobberholm Nørremark, Nicole Kikkenborg Jensen, Simone Stampe Mejer, Anne Sofie Duvall Pedersen, Lærke Birkekjær Jakobsen, Marie Hedegaard Poulsen, Johanne Dejgård Hykkelbjerg.

Foto: Gerti Knudsen.