Sommerlejr for udsatte familier

En af de første sommeruger tager to gæve frivillige fra Ølgod Menighedsråd på sommerlejr med familier fra lokalområdet, som alle har så lav en indtægt, at det er vanskeligt for dem at få råd til at tage på ferie på egen hånd.

Turen er finansieret af et mindre beløb betalt af menighedsrådet samt fondsmidler indsamlet af en folkekirkelig organisation. For at komme med på sommerlejren skal familierne have børn, og forældrene skal have en indtægt, som svarer til kontanthjælp eller er lavere.

I 2017 var 3 familier fra Ølgod i Jesperhus sammen med økonomisk trængte familier fra hele landet. I 2018 var 6 familier i Fåborg.

På sommerlejren bor familierne i hver sin hytte eller lejlighed. Der er adgang til badeland og legeområder. Familierne får 50 kr. pr. person pr. dag til mad og andre fornødenheder. De frivillige sørger for forskellige fælles aktiviteter i løbet af ugen, og der er fællesspisning et par gange.

Der bliver lagt vægt på at hjælpe familierne til at lave nye netværk og finde inspiration til at lave aktiviteter med børnene, som ikke koster noget, f.eks. i naturen. Det er også vigtigt at give familierne mulighed for at hygge sig sammen. Vi har haft to gode sommerlejre, og de frivillige glæder sig meget til at komme af sted i 2019.

For at deltage i sommerlejren skal man kunne fremvise årsopgørelser for det foregående år, som viser, at indkomsten er på niveau med eller lavere end kontanthjælp. Der bliver ikke stillet krav om religiøst tilhørsforhold eller etnicitet for at komme med.

Er man interesseret i at deltage eller kender man nogen, der kunne have glæde af dette tilbud, er man velkommen til at kontakte Else Juul på tlf. 2058 3832 eller email ej@km.dk.

Læs mere om sommerlejren 2018 her.