Pårørendegruppe for ægtefæller til personer med en demenssygdom

I Ølgod har vi netop fejret 1 års jubilæum for vores pårørendegruppe for ægtefæller til mennesker med demens. Vi har besluttet at fortsætte endnu et år, hvorefter vi igen evaluerer, om det er en god ide at fortsætte. Man kan løbende blive optaget i gruppen. Hvis man ønsker at vide mere, kan man kontakte demenskonsulent Betty Nielsen på tlf. 7994 6083 / 3057 3215 eller sognepræst Else Juul på tlf. 2058 3832.

Pårørendegruppen er for ægtefæller til mennesker med en demenssygdom i Ølgod og omegn.

Gruppen er oprettet i et samarbejde mellem Varde Kommune og Ølgod sogn.

Hvorfor mødes?

Som ægtefælle til en person med en demenssygdom kan der være behov for at dele erfaringer og problemer med andre i samme situation. Formålet med gruppen er at give ægtefæller til mennesker med en demenssygdom en mulighed for at mødes, ”læsse af”, lytte til andres erfaringer og få ny inspiration til et godt liv på trods af demensen.

Gruppen ledes af en demenskonsulent og en sognepræst.

Hvordan foregår det?

• Gruppen består af højst 10 personer, der deler samliv med en demensramt person (også selv om den demente bor i plejebolig)

•  Gruppen mødes  1½ time en formiddag om måneden, første gang i midten af oktober. Vi mødes i konfirmandstuen i kirkehuset, Kirkegade 1 i Ølgod.

•  Gruppen er omfattet af fuld tavshedspligt.

•  Gruppen ledes af demenskonsulent Betty Nielsen og sognepræst Else Juul.

•  Det er gratis at deltage.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til sognepræst Else Juul, Rønnevænget 25, 6870 Ølgod,

tlf. 2058 3832, email: ej@km.dk

eller

demenskonsulent Betty Nielsen, tlf. 7994 6083 og 3057 3215, email: benc@varde.dk