At gå til præst...

I Ølgod foregår konfirmationsforberedelsen klassevis. Alle konfirmander får undervisning af begge præster. Vi har valgt denne løsning, fordi vi synes det er vigtigt, at de unge mennesker får en bred tilgang til kirken, og at de har et forhold til begge præster.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget: om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør. Derudover synger vi, ser film, laver rollespil og meget andet.

Vi lægger vægt på at gøre undervisningen varieret, så der både er stille aktiviteter og diskussioner, konkurrencer og bevægelse. Vi har ud over den almindelige ugentlige undervisning valgt at lave en dagsudflugt med konfirmanderne, og at lave en eftermiddag med gospelworkshop, hvor vi slutter af med et brag af en musikgudstjeneste om aftenen. Det handler bl.a. om at opleve fællesskabet på mange forskellige måder, og at opdage nogle af de mange måder, man kan være kristen på.

Imens man går til konfirmationsforberedelsen skal man deltage i mindst 8 gudstjenester.

Konfirmanderne på tur

Fredag den 25. januar var konfirmanderne fra 7.A på Ølgod skole på udflugt til Esbjerg. Turen er en del af undervisningen, og bliver brugt på at komme ud at se, hvordan den kristne tro også kan tænkes og praktiseres. Vi var på UC Syd i Esbjerg for at se Esbjerg-evangeliet, en nutidig fortolkning af biblen, som vi fik en grundig introduktion til.

Senere besøgte vi en af Esbjergs nyere kirker, Treenighedskirken, som ser meget anderledes ud end vores middelalderkirke i Ølgod. Vi så de flotte glasmosaikker, som forestiller jul, påske og pinse, og hørte om dengang i 1999, hvor en orkan væltede en mur i kirken.

Dagen blev sluttet af med et besøg på Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg, hvor vi hørte om, hvilke brugere, der kommer på stedet, hvilke tanker, der ligger bag arbejdet med de udsatte, og hvilke udfordringer, de møder i dagligdagen på varmestuen. Konfirmanderne var meget interesserede og stillede mange spørgsmål.