Konfirmanderne på tur

Fredag den 25. januar var konfirmanderne fra 7.A på Ølgod skole på udflugt til Esbjerg. Turen er en del af undervisningen, og bliver brugt på at komme ud at se, hvordan den kristne tro også kan tænkes og praktiseres. Vi var på UC Syd i Esbjerg for at se Esbjerg-evangeliet, en nutidig fortolkning af biblen, som vi fik en grundig introduktion til.

Senere besøgte vi en af Esbjergs nyere kirker, Treenighedskirken, som ser meget anderledes ud end vores middelalderkirke i Ølgod. Vi så de flotte glasmosaikker, som forestiller jul, påske og pinse, og hørte om dengang i 1999, hvor en orkan væltede en mur i kirken.

Dagen blev sluttet af med et besøg på Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg, hvor vi hørte om, hvilke brugere, der kommer på stedet, hvilke tanker, der ligger bag arbejdet med de udsatte, og hvilke udfordringer, de møder i dagligdagen på varmestuen. Konfirmanderne var meget interesserede og stillede mange spørgsmål.