Du er her:

Om Bejsnap kirke

Bejsnap kirke, Ølgod sogn, Varde provsti, Ribe stift.

Bejsnap kirke er opført som en såkaldt filialkirke i Ølgod sogns østre del. Den er bygget i 1891-92. Indsamlingen til kirken blev påbegyndt i 1877 (se omtalen af indsamlingsbøssen under beskrivelsen af Ølgod kirke). Rigsdagen bevilgede i 1891 15.000 kroner til opførelsen. Grundstenen blev lagt samme år.

Kirken er en murstensbygning. Stort set alt inventaret stammer fra opførelsestiden. Meget af dette er skænket af opførelseskomiteen og andre beboere i sognet. Alterbilledet er dog nyere end kirken. Der stod fra begyndelsen et krucifiks, der stod foran et mørkerødt gardin. Nu befinder krucifikset sig på skibets nordvæg. Alterbilledet er et billede af Joakim Skovsgaard fra 1915, ”Den gode hyrde”.

Døbefonten er af granit. Dåbsfadet og dåbskanden er af messing og er fra 1933. Det oprindelige dåbsfad var af aluminium, mens dåbskanden var af tin.

Kirken blev restaureret i forbindelse med 100-års-jubilæet, hvor den fik nye farver.

Skrevet af Else Juul på baggrund af beskrivelsen i Danmarks kirker. Man kan læse mere her: http://danmarkskirker.natmus.dk/uploads/tx_tcchurchsearch/Ribe_1563-1565.pdf