Stor reformationsfest i Varde kommune

Lørdag den 19. august 2017

Arrangør: Menighedsråd i Varde provsti

4 udflugter ud i reformationens landskab

Den 19. august vil der være 3 forskellige ruter rundt i kommunen med sjove og spændende fortællinger om, hvad reformationen har betydet lokalt. Den 27. august vil der tillige være en rute rundt i den gamle Helle kommune. Alle er velkomne til at være med på hele ruten eller dele af den. Man sørger selv for transport.

1. rute den 19. august: Alslev-Billum-Janderup-Varde

Alslev kirke kl. 9.30: Oplev jubilæumssang ved Gade-koret. Find ud af Luthers svar på verdens undergang.

Billum kirke kl. 10.30: Se et nyt maleri af Luthers hustru og hør fortællingen om hr. Käthe. Sang ved A Capella Trio.

Janderup kirke kl. 11.45: Fortællinger og mini-orgelkoncert før frokosten for alle i Kirkehuset. (Der er ingen tilmelding til frokosten!!!)

Varde, præstegården på Vestervold kl. 14: Hør om, hvad præstegården rummer af historier. Der serveres en forfriskning.

2. rute den 19. august: Strellev-Ølgod- Ansager

Kl. 10-11 Strellev Kirke: ”Reformationsgudstjeneste” ved Birgitte og Ejnar Kudsk

Kl. 11.30- 12.30 Ølgod Kirke: ”Reformationstiden i Ølgod Kirke” ved museumsinspektør Holger Grumme Nielsen

Kl. 12.30 Spisning i Kirkehuset i Ølgod (gratis)

Kl. 13.45 Ansager Kirke: Skyggespil ”Et reformationsspektakel” af Ove Nørager Nielsen

3. rute: Lunde-Outrup-Henne

Kl. 10.00 Lunde Kirke:   Lokale folk fortæller om kirkens historie og virkeligheder

kl. 11.00. Outrup Kirke:  Lokale folk fortæller om kirkens historie og finurligheder.

kl. 12.00. Henne Kirke:   Fortælling om kirken og dens historie gennem tiderne.

Der er et traktement ved Henne Kirke kl. ca. 12.45 med lidt mad fra Strandvejen 82 i Henne St. samt lidt kaffe og lidt guidning omkring Filsø.

4. rute den 27. august: Gamle Helle Kommune

Kl. 9.30 i Grimstrup kirke. Reformationsfortællinger i Grimstrup Kirke fra Grimstrup og Rousthøje sogne ved Charlotte Locht.

Kl. 10.30 på Fåborg Kro. Kroens historie, ved Kis Andersen.

Her serveres kaffe og rundstykker, og der er tilmelding til Kis Andersen, tlf. 30660197.

Kl. 11.30 i Starup Kirke. Søren Pedersen fortæller om den katolske påvirkning, der stadig ses i kirken.

Kl. 12.30 i Øse kirke. Krig og pest, fred og sundhed i 1600-tallet, fortælling ved Marianne Lesner.

Tilmelding til sandwich til Jane Jensen, tlf. 30323572, kenja@c.dk

Kl. 14.00 i Tambours Have, friluftsgudstjeneste.

Der er gratis adgang til haven fra kl. 13.00.

Stor fest om aftenen den 19. august

Kl. 18 vil der være stor reformationsfest for voksne på Mejls-Orten-Tinghøj Friskole, Mejlsvej 45, 6800 Varde. Biskop Elof Westergaard vil indlede med friluftsgudstjeneste på Engen ved siden af friskolen. Bagefter er der spisning, musik, bordtaler og meget mere. Der er lagt op til fest, sådan som Luther ville kunne lide det. Denne del af festen koster 100 kr.

- Drikkevare kan købes. Der modtages kun kontant betaling.

- Medbring også gerne en stol til friluftsgudstjenesten

- Da der er begrænset plads (ca. 200) er der tilmelding.

Tilmelding og betaling kan ske via Varde kirkes hjemmeside: www.vardekirke.dk.

Tilmelding og betaling kan også ske ved henvendelse til Varde Kirkekontor, Kirkepladsen 4, i åbningstiden man-fre 9-12, tors tillige 15-17.

Der åbnes for billetsalget tirsdag 6. juni 2017 kl. 9.00. Billetter kan ikke reserveres. Medbring til festen kvitteringen for betaling, da den også er adgangsbillet. Alle er velkomne.

Læs mere om reformationsfejringen på www.vardekirke.dk