Årets konfirmander i Ølgod og Strellev

Konfirmation i Ølgod kirke søndag den 23. april 2017. Foto: Gerti Knudsen.

Bagerste række fra venstre: Lasse Stræde Eg, Malthe Søllingvrå, Christian Rossen Mikkelsen, Magnus Kristian Uhre Pedersen, Frederik Slyk Danielsen.

Midterste række fra venstre: Cecilie Sofie Gravesen, Ida Sander Pedersen, Lasse Haahr Larsen, Ole Haahr Kristensen, Iben Lundgaard Eskildsen.

Forreste række fra venstre: Lotte Frederiksen, Kamilla Vesterby Eskildsen, Julie Linding Fønss, Mathilde Rose Bording, Rikke Frederiksen.

Konfirmation i Ølgod kirke søndag den 30. april 2017. Foto: Gerti Knudsen.

Bagerste række fra venstre: Natascha Gunhild Juul Pedersen, Marco Birkedahl Jørgensen, Jacob Meldgaard Pedersen, Søren Rahn Kristensen, Thomas Pedersen, Madars Jonaitis, Lisette Straarup Jørgensen.

Forreste række fra venstre: Eva Heiselberg Pedersen, Sofie Vesterby Hansen, Emma Stensgård, Helene Gunhild Juul Pedersen, Louise Krabbe Riis, Grete Ravnsbjerg Pedersen.

Konfirmation i Ølgod kirke lørdag den 6. maj 2017. Foto: Gerti Knudsen.

Bagerste række fra venstre: Martin Stryhn Enevoldsen, Daniel Garsdal Smidemann, Viktor Ager Jensen, Henrik Christoffersen, Frederik Rosendal Christensen, Anders Elbæk Sørensen, Casper Arvad Andersen, Daniel Mathiasen Olesen.

Forreste række fra venstre: Patrick Hesselberg, Mikkel Agentoft Lind, Anne Skovlund Jørgensen, Cecilie Jensen, Sascha Kampmann, Jonas Urup Nielsen, Kristian Dybdal.

Konfirmation i Ølgod kirke søndag den 7. maj 2017. Foto: Gerti Knudsen.

Bagerste række fra venstre: Marcus Nørgaard Kristensen, Tim Guldager Hansen, Mathias Rosendal Lyster, Nikolaj Sørensen, Magnus Brogaard Pedersen, Sebastian Christensen Sørensen, Michael Ausama Orow.

Forreste række fra venstre: Helena Fromberg Simonsen, Mia Dalgaard Christensen, Laura Graugaard, Lærke Finnerup Viuf Jensen, Anna Reichhardt Daugbjerg.

Konfirmation i Strellev kirke bededag den 12. maj 2017.

Fra venstre: Benjamin Alexander Mikkelsen, Victor Gadegaard Legarth, Mathilde Arnbjerg Krogh.

Konfirmanderne på tur

Fredag den 20. januar var konfirmanderne fra 7.A på Ølgod skole på udflugt sammen med præsterne. Turen er en del af undervisningen, og bliver brugt på at komme ud at se, hvordan den kristne tro også kan tænkes og praktiseres. Vi var på UC Syd i Esbjerg for at se Esbjerg-evangeliet, en nutidig fortolkning af biblen, som vi fik en grundig introduktion til, før konfirmanderne blev sat til at lave opgaver om det 140 m2 store vægmaleri.

Senere besøgte vi en af Esbjergs nyere kirker, Treenighedskirken, som ser så meget anderledes ud end vores middelalderkirke i Ølgod, at konfirmanderne udbrød: "Er det en kirke?". Ungdomspræsten Dennis Voss fortalte om kirken og om sit arbejde.

Dagen blev sluttet af med et besøg på Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg, hvor vi hørte om, hvilke brugere, der kommer på stedet, hvilke tanker, der ligger bag arbejdet med de udsatte, og hvilke udfordringer, de møder i dagligdagen på varmestuen. Bagefter blev vi vist rundt.

Det var en oplevelsesrig og spændende dag for både konfirmander og præster!

Konfirmanderne fra 7.B var på en tilsvarende tur torsdag den 26. januar. Der sluttede vi dog ikke af på kirkens korshærs varmestue, men på KFUM og K's soldaterhjem i Varde, hvor konfirmanderne var meget optaget af at høre om det liv, soldater og veteraner lever, og hvad det kristne livssyn betyder for den måde, soldaterhjemmet bliver drevet på.

I Ølgod foregår konfirmationsforberedelsen klassevis. Alle konfirmander får undervisning af begge præster. Vi har valgt denne løsning, fordi vi synes det er vigtigt, at de unge mennesker får en bred tilgang til kirken, og at de har et forhold til begge præster.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget: om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør. Derudover læser vi, ser film, laver rollespil og meget andet.

Vi lægger vægt på at gøre undervisningen varieret, så der både er stille aktiviteter og diskussioner, konkurrencer og bevægelse. Vi har ud over den almindelige ugentlige undervisning valgt at lave en dagsudflugt med konfirmanderne, og at lave en eftermiddag med gospelworkshop, hvor vi slutter af med et brag af en musikgudstjeneste om aftenen. Det handler bl.a. om at opleve fællesskabet på mange forskellige måder, og at opdage nogle af de mange måder, man kan være kristen på.

Imens du går til konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 8 gudstjenester op til din konfirmation.

Fremover vil der være mulighed for at vælge mellem 4 konfirmationsdatoer. Der vil stadig blive meldt en dato ud for hver klasse, men man har frit valg mellem de tre søndage. Desuden vil vi i en prøveperiode tilbyde lørdagskonfirmation dagen før den sidste konfirmationssøndag.

År       1. søndag e. påske   2. søndag e. påske  3. søndag e. påske Lørdagskonfirmation i Bejsnap

2018    7C: 8. april                       7A: 15. april              7B:22. april                          21. april

2019    7A: 28. april                     7B: 5. maj                 7C:12. maj                           11. maj

2020    7B: 19. april                     7C:  26. april             7A: 3. maj                              2. maj